Benieuwd naar 
de waarde van 
uw woning?
Inzicht in jouw woning

De reƫle waarde
van je woning

Woonoppervlakte
in vierkante meters

Perceeloppervlakte
in vierkante meters

Het laatst bekende
energielabel

De kadastrale
kaart

Het woningwaarderapport is gebaseerd op gegevens van het huis via data van de gemeente. Dit zijn onder andere de locatie, het bouwjaar, de perceel- en woonoppervlakte, het type woning en de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Woningwaarde berekenen 
van een ander huis?

Bent u op zoek naar een andere woning? Dan wilt u vast ook weten wat daar een reële waarde van is. Het rapport geeft  een prima indicatie. Zo bent u beter voorbereid op het gesprek met de verkoper en/of de makelaar. 

De waardebepaling door het RWWR gaat uit van een normale staat van onderhoud. Is hiervan geen sprake, of heeft de woning speciale kenmerken, dan kan de werkelijke waarde afwijken van wat het model berekent.

Wat kunt u nog meer
met het rapport?

Verlaging van uw hypotheekrente
Bij veel hypotheken betaalt u een risico-opslag bovenop de basisrente. Via een hogere woningwaarde kunt u in aanmerking komen voor een zogenaamde ‘topafslag’. Deze rentekorting zorgt voor lagere maandlasten. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Uw overwaarde ‘verzilveren’
Is uw woning meer waard, dan kunt u uw hypotheek aanpassen en daarmee andere uitgaven financieren. Denk aan een verbouwing, studie voor de kinderen, zonnepanelen, etc. Of zorg voor lagere maandlasten door met uw overwaarde ‘dure’ kredieten of persoonlijke leningen af te lossen.

Ontvang nu het gratis
woningwaarde rapport

handraport